Svenska för medicinsk personal

SFM Huddinge (tidigare SFA, Södertälje)

Plats

Widerströmska gymnasiets lokaler i Flemingsberg
Blickagången 16, 141 52 Huddinge.

Antagning

Krav: För att studera på SFM ska du ha en examen i ett medicinskt legitimationsyrke från ditt hemland. Du ska vara utbildad läkare, sjuksköterska, tandläkare, apotekare/farmaceut eller fysioterapeut.

Utbildningen riktar sig främst till dig som är nyanländ och inte varit i Sverige i mer än 3 år sedan första folkbokföring. Men även du som varit i Sverige under längre tid kan ansöka.

Så söker du: Fyll i ansökningsblanketten och lämna in den tillsammans med en kopia av ditt diplom och/eller ditt beslut från Socialstyrelsen, till vuxenutbildningen i din hemkommun. Din hemkommun godkänner ansökan och skickar den till oss på SFM för vidare behandling. Närmare kursstart kommer du att få mer information och besked om din ansökan av oss via mail.

För information om hur du kan ansöka om svensk legitimation och vilka krav det finns för detta så besök gärna Socialstyrelsens webbplats.

Antagning: Vi tar emot elever från nybörjare i svenska språket (Sfi) och upp till att man är betygsatt i Sva Grundläggande, delkurs 4. Antagning sker 4 ggr per år i mån av plats.
Kommande starter 2020: 3 augusti (ansök senast 29 maj), 12 oktober (ansök senast 1 september).

Längd/omfattning

Upp till 18 månader beroende på nivå i svenska vid start.
Mellan 18 och 22 lektionstimmar i veckan + 15-20 timmar självstudier/vecka.

Innehåll

Svenska: Sfi C – Sva 3. (Socialstyrelsens krav)
Yrkesinriktat innehåll: Olika orienteringskurser i medicinsk svenska med utbildade vårdlärare. Studiebesök i vården. Temadagar.